מצאתי שטרות כסף מקופלים

שאלה:

שלום בעבר שאלתי כבר אבל עדין מצריך ברור בנוגע להלכה של מציאת כמה שטרות מקופלים שאלתי רב בקו הלכה אחר ואמר לי שאין בזה סימן אחר כך הראו לי בשולחן ערוך מפורש שמינין נחשב סימן אז שאלתי כאן ואמרתם להכריז עכשיו יש לי ספק אולי במקום כזה שמצאתי הבעלים מתייאשים כי השטרות יכולים להיפרד כי עוברים שם הרבה אנשים אבל קשה לי להעריך אם הם היו נפרדים על ידי דריכה של אנשים או שיש להניח שמישהו אחר היה רואה אותם אחרי זמן קצר וממילא הסימן נשאר האם זה ספק דאורייתא ויש להכריז ? תודה וכל טוב

תשובה:

שלום וברכה,

אם השטרות מקופלים היטב באופן שאם נופלים מהכיס לא נפרדים, הרי זה סימן וחייבים להכריז. ברוב המקרים שטרות שמקופלים לא מובטח שלא ייפרדו בנפילה ולכן אינו נחשב סימן. אם יש לך חשש כדאי שתפרסם במקום בו מצאת.

בהצלחה.

מקורות:

כשיש ספק הלכתי נחלקו הראשונים האם חייב להכריז או שהרי אלו שלו. אולם כאן זה ספק מציאותי ולכן יש להחמיר.