אחזקת מניות זרות בבעלות רוב גויים

שאלה:

לכבוד הרב,
סחר במניות בחו"ל בבעלות רוב גויים, האם יש בעיה איתן (בעצם לא שייך גוי שמחלל שבת, אך מה לגבי הלוואה בריבית או אחרים יהודים מחזיקים במנייה של אותה חברה וכו')?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לרכוש מניות שבבעלות גויים. רוב הפוסקים סוברים שהמשקיע הקטן אין לו בעלות בחברה אלא בעלות לרווח ולהפסד, ולכן אינו שותף בכל האיסורים שנעשה בחברה, ו ולכן אין לחשוש אם החברה עוסקת בחילול שבת, מאכלות אסורות או ריבית.

בהצלחה.