ריבית בעמלת הקמה

שאלה:

שלום רב,
קיבלתי אישור הלוואה מעמותה שמלווה ללא מטרות רווח
אולם הם גובים עמלת הקמה עבור ההלוואה (5%) האם צריך
לוודא שיש להם היתר עיסקא כדין או שבכה״ג זה לא נחשב בעבור ההלוואה
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

כדאי לבדוק אם יש להם היתר עסקה. אם אין להם היתר עסקה יש לשאול אותם מדוע הם לוקחים 5% אם המטרה לכיסוי הוצאות שיש להם, אין איסור ריבית.

בהצלחה.

מקורות:

מותר למלווה לקחת מהלווה הוצאות שיש לו בגין ההלוואה, ואין בדבר זה משום איסור ריבית. ולכן גמ"ח שמבקש מהלווה שישלם לו הוצאות החזקת הגמ"ח, אם אכן זה הוצאות ברורות אין איסור ריבית. ולכן אם העמלה שגובים אלא שהגמ"ח שלוקח 5% צריך לדעת למה החליטו לגבות לפי אחוזים. אם אכן מדובר רק עבור הוצאות ברורות ואין שום רווח, אין איסור ריבית.