טבילת חצובות

שאלה:

‎יש לנו תנור רגיל שעליו יש כיריים של גז כבר כמה שנים טובות שמתי לב שעושים על החצובות חצילים על האש ישירות ללא רשת נוספת, בדרך כלל החצילים עטופים בנייר כסף ובדרך כלל עטופים לגמרי כך שהחציל עצמו לא נוגע בחצובה [לפעמים כן אך בדרך כלל לא נוגע]
האם החצובה חייבת טבילה?
אשמח גם למקורות והסבר
תודה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שזה מצופה בנייר כסף לא צריך טבילה, זה שימוש מאוד טפל ואקראי וגם הוא נעה כשזה עטוף. מה שיותר חשוב לדעת, שאם הכיריים הללו משמשים גם לבשר וגם לחלב הם בחזקת טריפה, ולכן יש לנקות היטב ולצפות אותו היטב קודם שעושים כזה דבר.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. זה שימוש מאוד אקראי שלא מחייב טבילה, אבל חשוב לומר כמובן שמי שנוהג להשתמש בחצובות שלו גם לחלב וגם לבשר לא יוכל לעשות זאת אלא בתנאים מאוד מסויימים כיון שהחצובות שלו בחזקת טרפה.