טבילת קורצנים של עוגיות

שאלה:

האם צריך לטבול כלי שעושים בו צורות לעוגיות

תשובה:

כיון שזה בא לשימוש בשלב הבצק שעדיין אינו ראוי לאכילה – יש לטבול ללא ברכה.

מקורות:

כתב הב"י בסי' ק"כ יו"ד "כתב המרדכי בפרק קמא דחולין (סי' תקעז) דסכין של שחיטה אינו צריך טבילה".

וכתב הדרכי משה ס"ק ד' "וכן כתב באיסור והיתר הארוך (כלל נח דין פד – פה) וכתב דהברזלים שקורין בלשון אשכנז שטו"ף אייזי"ן שמתקנין בהם המצות וכדומה לזה אין צריכין טבילה הואיל והדבר שמתקנין בו צריך עדיין אח"כ תיקון אבל סכין המיוחד לקלפים אסור לאכול בו עראי אם לא טבלן עכ"ל. ובהגהות שם דסכין של שחיטה נהג מהר"ש (מנהגי מהר"ש סי' תמז, הוצ' י – ם) לטבול וכן הוא בתשב"ץ (סי' שכו) וטוב לאכול בו מתחילה והוא הדין בסכינים שמפשיטין בהן הבהמות עכ"ל".

כתב השו"ע סי' ק"כ סעי' ה' "סכין של שחיטה (או סכין שמפשיטין בו), (ארוך), יש מי שאומר שאינו צריך טבילה. הגה: ויש חולקין (תשב"ץ). וטוב לטובלו בלא ברכה. הברזלים שמתקנים בהם המצות, אינם צריכים טבילה (ארוך). וכן כיסוי שכופין על הפת לאפותו, אבל כיסוי קדירה צריך טבילה (הגהות אשירי)".

וראה שם ש"ך, ט"ז ופרי חדש.

הצטרף לדיון

תגובה 1