איך מכשירים מכסה של סיר גדול?

שאלה:

שלום,
איך מכשירים מכסה זכוכית של סיר שאני לא יודע מה השתמשו בו קודם? אין לי סיר מספיק גדול כדי לזרוק לתוכו את המכסה

תשובה:

שלום וברכה

בהגעלת כלים, בשונה מטבילת כלים, לא חייבין להגעיל את כל הכלי בבת אחת. ולכן ניתן לקחת סיר להרתיח בו מים ואז להכשיר את המכסה הזה על ידי שמסובבים אותו באיטיות בתוך המים הרותחים עד שכל צדדיו מוגעלים.

ברכה והצלחה ושבת שלום.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. תודה על התשובה.
    איך אני מכשיר את החלק שמתחת לידית? בדקתי והחלק הזה (שקעור) לא נכנס למים כשאני מסובב את המכסה בתוך הסיר

  2. לענין פסח החמירו שזה כחרס אבל לענין בשר בחלב הקלו שמועילה הגעלה. בכל המכסים של הזכוכית יש מסגרת מתכת וידית מתכת המחייבים הגעלה.