תרומת מצרכים שפג תוקפם כשהחברה שמזכה עליהם

שאלה:

יש לי מכולת ויש מוצרי חלב שאני מזמין, אני מוציא את מוצרי החלב לפח האשפה יומיים- שלוש לפני הפג תוקף, כי זה לא צורה ולא נראות להשאיר תאריך קרוב (לקוחות מחפשים תאריכים ארוכים) וזו גם דרך העולם והצרכנות בכל הסופרים וכך אנו עושים, יומיים שלוש לפני שהוא פג תוקף מוציאים את המוצרים לפח, יש חברה שמזכה אותנו בפגי התוקף, ברגע שהוצאנו מוצר (יומיים שלוש לפני) אנחנו רושמים את המוצר והכמות והחברה מזכה אותנו מלוא הסכום.
השאלה ההלכתית: האם מותר לי להשתמש במוצרים האלה שגם ככה הולכים לפח? לאכול אותם או לחלק אותם לאנשים אחרים (בכולל ערב למשל)?
1.אני מוציא אותם יומיים שלוש לא משנה מה.
2. אני מקבל עליהם זיכוי מלא.
מותר לאכול ולהשתמש בהם אחרי שכבר הוצאתי? או שחייב לזרוק לפח?

תשובה:

שלום וברכה,

החברה מזכה אותך על כל מה שפג התוקף ואתה לא מוכר. אין הבדל אם אתה תורם את המוצרים לכולל או זורק לאשפה, העובדה שאתה מפנה את המוצרים מהמדף ולא מרוויח עליהם מגיע לך זיכוי מהחברה על כך.

בהצלחה.