מעשרות

שאלה:

כבוד הרב שלום,

לצערי, המצב הכלכלי שלי כרגע דחוק ואני במצב של הישרדות כלכלית, אך למרות זאת אני מקפיד לתת מעשרות כספים.
לאחרונה, החלטתי שלמרות הקושי הכלכלי, אני אטוס לקברי צדיקים להתפלל. קרוב משפחה סייע לי במציאת מקום לינה קרוב לקברי צדיקים במחיר סביר.
לאחר ששילמתי על מקום הלינה, אותו קרוב משפחה שאל אותי אם אני אוכל לשלם גם עבורו על מקום לינה באותו מלון.
לא רציתי לבייש אותו וגם אותי (שאני במצב כלכלי לא טוב) והסכמתי לשלם גם עבורו.

האם התשלום עבור הלינה של החבר יכול להיחשב החודש כחלק מההוצאה על מעשרות? או שאין קשר ואני צריך לשלם גם מעשרות החודש?

תודה רבה!!

תשובה:

ודאי שמתנה כזו לחבר אינה חלק מהמעשרות, אין לזה כל משמעות של צדקה.

אינני יודע אם אתה חייב במעשרות או לא, זה באמת צריך לנתח על פי מצבך, אבל המתנה הזו אינה מעשרות.

יתן ה' בביתך תמיד רק שפע ברכה והצלחה בכל הענינים!