גזל בעבודה

שאלה:

שלום,
אני עובדת בתור סייעת צמודה בבית ספר.
היו פעמים שצילמתי דפים בטעות, תכלס אני חייבת לבית ספר 13 צילומים
היו הרבה פעמים שהמנהלת אמרה לי להחליף מורה וממש ללמד מה שלא כתוב לי בחוזה
והיא לא שילמה לי על זה שקל
השאלה אם אני יכולה לקזז את השיעורים שמסרתי כנגד הצילומים?+
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם צילמת עבור בית הספר ואירע כמה צילומי טעות אין חובה לשלם.

יתר על כן, מותר למורה לצלם כמה צילומים לצורכה האישי ודינו כדבר שאין מקפידים עליו, ולכן את לא חייבת לשלם על הצילומים.

לגבי העבודה שלא שולם לך, כדאי שתפני למנהלת ותבקשי שכר על עבודתך.

בהצלחה.

מקורות:

כתב הרמב"ם (הלכות אישות פכ"א ה"ט) האשה ששברה כלים בעת שעושה מלאכותיה בתוך ביתה פטורה, ואין זה מן הדין אלא תקנה, שאם אין אתה אומר כן אין שלום בתוך הבית לעולם אלא נמצאת נזהרת ונמנעת מרוב המלאכות ונמצאת קטטה ביניהם.

מכאן יש להוכיח קצת שטעויות קלות מאוד בזמן עבודה לא ניתן לחייב את העובד על כך, ויש על זה מחילה.