לימוד תורה – מה עושים שקשה?

שאלה:

שלום כבוד הרב ושבוע טוב

ברוך השם אני רוצה לקבל על עצמי ללמוד תורה יש לי מלא זמן פנוי אחרי עבודה
פחות מתחבר לחברותא אני אוהב ללמוד לבד בשקט בלי הסחות דעת ברקע

אבל שאני פותח ספר הלכות ולומד ואחרי כמה דקות אני מתייאש או לא מבין או לא לוקח ברצינות את מה שקרה ואני כול כך רוצה ללמוד ולהשכיל
תמיד אני בא כמצב יאוש או אין לי כוח או מתעצל

מה אני צריך לעשות פשוט ללמוד אפילו שאין כוח להמשיך וללמוד?
הרב איזה טיפים או עצות אתה יכול לתת לי?

תודה מראש!!

תשובה:

שלום וברכה ידידי,

האמת העצה הראשונה שיש לי לתת זה כן ללמוד עם חברותא… אתה בעצם כותב כאן משהו שיש בו סתירה פנימית, אתה אומר אני לא מתחבר לחברותא כי טוב לי ללמוד לבד בשקט, ומאידך אתה כותב שאתה לא מסוגל ללמוד לבד בשקט, אחרי כמה דקות אתה נשבר… אז אולי דוקא חברותא יהיה יותר טוב.

נקודה שניה, אם הבעיה היא חוסר הבנה, אולי אתה לא לומד מה שמתאים לך! אינני יודע מה אתה לומד אבל יש מיגוון עצום של ספרים מכל הסוגים ולכל הרמות, ואתה בהחלט יכול למצוא מה שמתאים לך. חשוב ללמוד גם מה שמתאין מבחינת הרמה, וגם מה שמעניין ומושך.

ככל שיש לך הרבה זמן, חשוב שחלק מהזמן יהיה גם שיעור תורה בבית הכנסת, זה יחבר אותך לאנשים ולרב ולאוירה של הלימוד וזה עושה טוב לנפש.

בהצלחה רבה מאוד!