פרסום מוטעה כדי לקבל הצעת מחיר לפרויקט

שאלה:

לכבוד הרב,
אני מעוניין לדעת כמה לבקש תמורת מכירת פרויקט מסוים בתוכנה.
אם אני מפרסם בקשה לקבלת הצעות מחיר לפרויקט דומה בו אנשים יכולים לתת הצעות מחיר משלהם לפרויקט כזה למרות שאני לא מעוניין לרכוש מהם פרויקט אלה רק לדעת טווח מחירים נהוג בשוק.

האם יש בדבר הנ"ל גניבת דעת (או רק על הצד שיש סיכוי שאקח מישהו כזה לפרויקט באמת מותר לעשות דבר כזה)?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לפרסם פרסומת מוטעה של חיפוש עובדים אם הכוונה אך ורק לקבל הצעת מחיר. ויש בזה משום איסור גנבת דעת. ודינו שווה לנאמר שמברר מחיר אצל קונה כאשר אין לו שום כוונה לקנות והמוכר חושב שהלקוח רוצה לקנות. אם יש סיכוי קטן שתיקח מישהו לפרויקט, אין איסור. אבל אם אין כל סיכוי – אסור.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן רכח ס"ד.