אחראי גמ"ח – נטילת שכר

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים,
הקמתי גמ"ח כלי כתיבה בכולל. וחוץ מהקניה הראשונית שנקנתה מתרומות, אני גם גובה מכל אברך שקל לחודש. והשאלה היא, א. האם אני זכאי לקבל מכלל הקופה אחוזים מסויימים. (בעבור שכר טרחה, תפעול מתמיד של הגמ"ח, מחדש את המלאי, מחליף, קונה חדשים וכו'). ב. שאלה שניה, אם יתערבבו לי הכספים של הגמ"ח עם כסף שהוא שלי, מה הדין בזה? תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

אתה רשאי לגבות שכר טירחה אם אכן יש לך כזה, בסכום סביר שהוא מיעוט מכספי התרומות, אבל ההמלצה שלי לעשות את זה לשם שמים, כך ירבו זכויותיך בעזרת ה' ותדע רק טוב וחסד בעזרת ה' לאורך ימים ושנים טובות ונעימות.

תדאג שלא יתערבבו לך כספים עם זה של הגמ"ח, כי אז תצטרך לתת לגמ"ח עד שיצא הספק מליבך.