שאלנו

שאלה:

זה חלום מאוד חשוב שמזכיר לנו לעשות דברים טובים לעילוי נשמת הנפטרים, שהם כבר לא יכולים לעשות עבור עצמם כלום, ורק חיזוקים של הצאצאים, קבלות טובות, צדקה מעשים טובים תפילות, משניות, מועילים לעילוי נשמתם

זוהי תשובתך, למה כוונתך?
שבוע שעבר עשיתי לה ברכות ושיעור תורה,
האם החלום מראה שהיא שמחה מזה?
בגלל שאהבה את האוכל או שהיא רוצה דבר נוסף?

תשובה:

חשוב מאוד להבין, אף פעם לא נדע אם חלום הוא אמיתי, אנחנו כן יודעים שני דברים:

1. היא בודאי שמחה בזה כי זו תועלת עצומה בשבילה, והיא בודאי תשמח גם בעוד, אבל בלי לחץ, רק בשמחה להיטיב עם החיים ועם המתים.

2. גם אם החלום אינו "אמת" הוא בודאי בא מה', ולכן אמרתי שהוא בודאי בא לחזק אותך ולעורר אותך לגמול חסד של אמת עם הסבתא.