אמא דורשת ממני להיות ערב למשכנתא

שאלה:

שלום לכבוד הרב
אחותי רוצה שאני יחתום לה ערבות השלמת משכנתא בערך 200 או 300 אלף עכשיו אני לא רוצה אבל היא לוחצת עליי
וביקשה מאמא שלי ועכשיו
גם אימי מפעילה עליי לחץ
וזה נהיה כבר על הגבול בכח האם אני חייב לחתום
יש פה משום כבוד אם
אני לא יודע מה לעשות היא משתמשת באימי להפעיל עלי לחץ ואני לא מעונין לחתום ולקחת את זה על עצמי אינני יודע מה לעשות השיקול היחידי שלי זה מצות כיבוד אם כי זה כבר גובל בבריאות שלה
מה עליי לעשות

תשובה:

שלום וברכה

אין חובה כזו מצד כיבוד אם, וכפי הכלל שבידינו שכיבוד אב הוא תמיד משל אב ולא משל בן. לעצם השאלה יש לשקול היטב האם יש סיבה להמנע. אם היא מתפרנסת ומבוססת ואין חשש אמיתי שמא זה יפול עליך, אז הכי טבעי שהמשפחה חותמת, מי יחתום לה? וזה באמת מעשה טבעי בין אחים וקיים בכל משפחה. אם יש חשש – המצב הכספי שלה לא יציב, היא חסרת אחריות וכדומה זה משהו שונה. כמובן שבכל מקרה שחותמים אפשר לקבל איזה שיפוי ושיעבוד.

בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. כמדומה שהיום יש פחות סיכון, כיון שכשיש בעיה הבנק גובה קודם את הדירה שכמובן שווה יותר מהמשכנתא,ולא גובים מהערב. אמנם יש סיכון מסוים אך הוא קטן ,וכפי שהרב כתב אפשר לקחת שיפוי, אם יש עוד אחים , גם אם הם לא מקובלים על הבנק וכד’, אפשר שהאח החותם יקח שטר התחיבות מכולם שאם חלילה תהיה בעיה, הם ישתתפו עמו.