ענית ברוך הוא וכו׳ ואמן בברכות קריאת שמע

שאלה:

האם מותר או טוב לענות ברוך וברוך שמו ואמן בברכות שקודם קריאת שמע של ערבית ולהראות אחרי קריאת שמע. ובפרט כשהחזן אומר הברכות לאט וכבר גמרתי לומר אותם.

תשובה:

אסור להפסיק בין ברכות קריאת שמע כדי לומר ברוך הוא וברוך שמו, אמן כמובן שעונים, לאחר אהבת עולם יש מחלוקת האם עונים אמן או שזה הפסק עם הקריאת שמע, ולכן נהגו להחמיר לסיים יחד עם החזן. בין גאל ישראל לשמונה עשרה בשחרית לא עונים אמן כמבואר בסימן סו.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. לא הבנתי. אדם שגמר יוצר המאורות לפני החזן אינו עונה אמן? אינני מדבר על שאר ברכות ששומע מבחוץ, אלא על ברכה זו.

  2. נכון שהשו"ע מדבר שם על עניית אמן שלו,אבל אחרוני האחרונים מבני ספרד כותבים שלא עונים אמן גם על ברכות החזן.
    וראה ילקוט יוסף מהדורת תשמ"ה עמ קטו, וכך פשט המנהג.
    אני מתפלל במניינים ספרדים שנים רבות ומעולם אין עונים אמן על שום ברכות קש של החזן,מלבד ברכת השכיבנו שלפני העמידה של תפילת ערבית,זו האמן היחידה מברכות ק"ש שעונים אמן כשסיים החזן(אם סיימתי לפניו)