עזבתי את הקורס באמצע – האם אני חייב לשלם

שאלה:

שלום
אני למדתי בקורס ללימודי רבנות, כשנרשמים לקורס חותמים על חוזה
לתשלום 7200ש"ח ומשולם ע"י תשלומים בחוזה לא מפורט שום תנאי
אחרי כמה חודשים עזבתי את הלימודים
האם אני חייב לשלם ?

תשובה:

שלום וברכה,

אם התחלת את הלימודים בקורס ולא היה תנאי שאתה יכול לעזוב, אתה חייב להמשיך ואסור לעזוב באמצע, אם אתה עוזב באמצע אתה חייב לשלם את כל התשלום.

בהצלחה.

מקורות:

אדם שנרשם לקורס דינו כבעל הבית ששוכר מלמד לתקופה שאין בעל הבית יכול לחזור באמצע, ואם חוזר באמצע חייב לשלם תשלום מלא, ואין למלמד הנאה ביטולו של התלמיד כיון שצריך להמשיך ללמד שאר תלמידים, כמבואר בשו"ע סימן שלה. ואם עוזב באמצע הקורס ולא היה תנאי שיוכל להפסיק חייב לשלם את כל התשלום. או שיביא תלמיד אחר תחתיו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הנתיבות מדבר שיש לו עבודה שקיבל ממקום אחר. אבל כאן התלמיד שעוזב מביא תלמיד חלופי תחתיו, והמורה לא היה יודע מהתלמיד השני שהוא הביא לו, וכן הכריע הרמ"א סימן שלה ס"א שיכול להביא תלמיד אחר תחתיו אבל לא קשה הימנו.