להעביר חומר והקלטות של הקורס לחברים

שאלה:

שלום הרב
חברה שלי עשתה קורס הכנה ללידה בבי"ח בתשלום
האם מותר לקבל ממנה מחברת עם החומר המסוכם ו/או הקלטות של השיעורים?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

חומר שסוכם על ידי התלמיד מותר להעביר לאחרים. אבל חומר סיכום שנתנו הקורס וכן הקלטות אסור להעביר לאחרים מבלי לקבל רשות מבעלי הקורס.

בהצלחה.

מקורות:

חומר שסוכם על ידי התלמיד מותר להעביר ודינו שווה לתלמיד שלמד קורס שמותר לו ללמד אחרים, כיון שלמד והחכים וותר לו ללמד לאחרים. אבל חומר שניתן על ידי הקורס וכן הקלטות הרי זה כמעביר את הקורס לאחרים, ואסור להעביר את הקורס בעצמו לאחרים שלא שילמו.