רבית בקרנות גמל להשקעה

שאלה:

שלום וברכה,
פיזרתי מספר קרנות גמל להשקעה בכמה חברות וברמות סיכון שונות עם חשיפה למניות וכו'. יש לי אדם שאני נעזר בו שמעביר לי את הקרנות בין החברות וקונה בשבילי מוצרים שונים, תמורת תשלום קבוע מראש. כידוע מקבלים בסוף התקופה/במשיכה רבית על הכסף שהושקע. אני משקיע בחברות ידועות, אך לא בדקתי כל מסלול לגופו לגבי כשרותו ההלכתית, מה אני צריך לעשות כעת? לפי מיטב הבנתי כולם (מחברות נותני האשראי עד חברות הביטוח והבנקים) מחזיקים בהיתר עיסקה "כולל" (בכא"ל לדוגמא מחזיקים היתר עיסקה של בית דינו של הרב וואזנר זצ"ל, לטענתם). שמעתי שאולי צריך לחוש ולבדוק קרן קרן בפני עצמו? האם זה נכון, ואם כן, מה לשאול את נותני השירות שם?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

השקעה במניות מותרת ואין בכך איסור. השקעה באגחי"ם אם זה אגחי"ם ממשלתיים או של גויים אין איסור. אם זה אגחי"ם של חברות בבעלות יהודים יש חשש איסור. וראה כאן בהרחבה לגבי קרנות ועוד.

בהצלחה.