מזוזה בדירה חדשה קודם שגר בה

שאלה:

שלום וברכה, בס"ד ב"ה השם זיכה אותי לרכוש דירה. והשאלה היא כזו,
אני עתיד בע"ה לקבל מפתח ביום ראשון הבא, גם התשלום האחרון יהיה באותו יום ככה שכרגע הדירה לא בבעלותי. בעל הבית שקניתי ממנו את הדירה לוקח איתו את הקלפים והמזוזות לדירה החדשה. מותר שהדירה תיהיה ללא מזוזה כמה ימים עד שאקנה מזוזות מהודרות? אני לא מתכוון לישון בדירה אפילו לילה אחד לפני שאקבל ואקבע את המזוזות. השאלה אם יש עניין לקבוע מזוזה כשרה רגילה בדלת הכניסה כבר ביום חמישי הזה (לפני סיום התשלום שהדירה עדיין לא בבעלותי) ובהמשך לקבוע את המהודרות בכל חדרי הדירה, או שניתן להתעכב כמה ימים ללא מזוזות כלל, ללא מגורים בבית. תודה רבה !

תשובה:

המזוזה היא חובת הדר, כל עוד אתה לא נכנס לדירה, גם אם היא בבעלותך, אבל עדיין אין שימושי דירה כלל, אין חובת מזוזה.

בהצלחה רבה ויישוב טוב!

מקורות:

ראה ריטב"א יומא יא ב, מגן אברהם סי' יט ס"ק א, חיי אדם כלל טו סעי' כב.