גניבת דעת כשנשאל שאלות פרטיות

שאלה:

האם כשמשהוא שואל אותי משהוא ואני לא מעוניין לספר לו, ואני עונה לו תשובה שיכולה להתפרש בשני צדדים
האם יש בכך בעיה של גנבת דעת?

תשובה:

שלום וברכה,

איסור של גנבת דעת שייך כאשר אדם עושה מערים ומראה כאילו עושה פעולה וגונב דעתו של חברו שיחזיק לו טובה. אבל אדם ששואל אותך שאלות אתה לא חייב להשיב לו, ומותר להשיב לו תשובות מעוממות, כיון שלא חייב להשיב על שאלות ששואלים אותו מותר לו להתחמק ולהשיב תשובה לא עניינית.

בהצלחה.