מדידה לדעת אם מתאים בלי כוונה לקנות

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
1. מותר למדוד בחנות מסוימת נעל בלי לרצות לקנות בה רק כדי לדעת את המידה שמתאימה לי על מנת להזמין מאתר אחר

תשובה:

שלום וברכה,

אסור ללקוח להיכנס לחנות ולמדוד אם אין שום כוונה לקנות ורק רוצה לברר את המידה כדי לקנות במקום אחר. ויש בדבר זה משום איסור גנבת דעת. ויתכן במדידת נעל שהמוכר מקפיד שלא ימדדו סתם, יש בדבר גם משום איסור גזל שמשתמש בשל חברו שלא ברשות.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן כח שאסור לברר מחיר אם לא רוצה לקנות משום איסור גנבת דעת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. א משנה גם אם העובד הוא לא בעל הבית הוא טורח עבורך בגלל שחושב שאתה רוצה לקנות, ואילו היה יודע שאתה רק רוצה למדוד לא היה טורח.