עיטוף בטלית בעליה לתורה

שאלה:

האם שעולים לתורה בשני וחמישי צריך טלית?

תשובה:

שלום רב,

במשנה ברורה בהלכות ציצית סי' יד ס"ק יא הזכיר את המנהג להתעטף בטלית בעליה לתורה בגלל כבוד הציבור. ראה גם בכף החיים סי' קמז סק"ד שכתב שתמיד יש להתעטף בטלית בעליה לתורה וכן כתב בשערי אפרים שער ג' סעי' יח.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. זו אחת הדוגמאות לכך שהטעמים המובאים בפוסקים נראים יותר כטעמים שלאחר מעשה, כי הם לא באמת מסבירים. טעם הוא כמו אדם הטועם מתבשיל, טעימה בעלמא…
    במהרי"ל כתב שפרשת ציצית נסמכה בתורה לפרשת נישואין, ללמדך, שעיקר מצותה רק לאחר נישואין. זה ודאי לא טעם לכתי, שהרי אדם שלובש ארבע כנפות חייב בציצית גם כשהוא רווק… וגם בני אשכנז לובשים טלית קטן מינקותם, ובכלל אינני יודעים לדרוש דרשות כאלו מדעתנו, אבל כך היה המנהג ומצאו לו רמז בתורה.
    אגב בני מערב אירופה, מה שמכונה היקים, לובשים טלית מהבר מצוה ובשבתות גם לפני הבר מצוה, כך היה המנהג גם אצלנו, הבנים שלי כבר לא לבשו, נעשו מזרח אירופאים…