קטן שהזיק בדירת שכירות ללא חוזה

שאלה:

שכרנו דירה לחג. ללא כל חוזה, ולא סיכומים בענין נזקים. הילד הקטן שבר מגירה במקרר. האם עלינו לשלם? ואם כן – האם לשלם מחיר של מגירה חדשה?

תשובה:

שלום וברכה,

השוכרים ששכרו דירה יש להם דין שומרים על המטלטלים של הבית שעומד לרשותם, ולכן אם הקטן הזיק חייבים ההורים לשלם על הנזק מדין שומר.

החיוב לשלם את ערך המגירה, לא מחיר של מגירה חדשה אלא קרוב לחדש כיון שהמגירה שהזיקו לא הייתה חדשה.

בהצלחה.

מקורות:

אין שמירה בקרקע – שו"ע סימן שא. ולכן שוכר אינו חייב על נזקי הדירה. אולם המטלטלים שעומדים לשימוש עבור השוכרים חל על השוכרים חיובי שמירה, ולכן אם הילד הקטן שלהם הזיק חייבים לשלם על הנזק.