ציות לקול בית דין

שאלה:

בי"ד חייב את הנתבע בתביעה שהי' לי , ולא ציית דינא , בטענה שהיום זה לא רלוונטי , ורק כשבי"ד הגדול בירושלים הי' מ"ע דאורייתא לשמוע בקול בי"ד , אך בזמנינו אין זה לא מדאורייתא ולא מדרבנן , והראי' שאין נותנים שמתא ולא נידוי , רק היתר ללכת לערכאות לתבוע , ובכן רצוני לדעת דברי אמת וצדק לא להתקרר מדברים אלו מאחר ואני בתומי אלך וחונכתי מנעוריי , לציית לבי"ד , בלי שטיקים ותירוצים , ומאחר ונפגשים בביהמ"ד , איך צריך להתנהג ע"פ תורה עם מי שנקרא בחז"ל מחוצף

תשובה:

שלום וברכה,

קיים חיוב מהתורה לציית לבית דין, ובפרט אחרי שהצדדים הסכימו להתדיין בבית דין מסוים וחתמו על כך, הצדדים חייבים לפעול לפי הפסק בית דין, ואין שום צד היתר לא לציית לפסק בית דין.

אם הנתבע לא מקיים את הפסק בית דין תפנה לבית דין ותודיע להם על כך, ותבקש היתר לפנות להוצל"פ.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן ג.