שוכרים ששילמו ארנונה במקום המשכיר

שאלה:

היו לי שוכרים שיצאו מהדירה ב 1 במרץ ולא העבירו את חשבון הארנונה מהשם שלהם על שמי ורק ב – 3.4 יצא חשבון הארנונה מרשותם. מה שיצא שהם שילמו את הארנונה של מרץ (בהוראת קבע) כי הם עדיין היו רשומים בעירייה – למרות שבפועל הדירה הייתה ברשותי. העברת חשבון ארנונה יכול להתבצע בין ע"י השוכר ובין ע"י המשכיר.
עברו כבר יותר משלושה חדשים והשוכר לא פונה ולא מבקש ממני כלום . האם אני צריך לפנות אליו ולשלם לו הוצאתו?

תשובה:

שלום וברכה,

אתה חייב ליידע את השוכר שהוא משלם את הארנונה שלך, ואתה חייב לשלם לו את ההוצאה שהוציא עבורך.

בהצלחה.