בירך שהכל ודעתו לשתות עוד – האם ברכת בורא נפשות מפסיקה?

שאלה:

אדם נשאר בביתו כל היום ושתה מים בבוקר בכוונה לברך פעם אחת לכל היום אז לא צריך לברך כל פעם ששותה בהמשך כל היום
מה הדין אם שתה כמות מים שחייב עליה בורא נפשות כשיחזור וישתה עוד האם צריך לברך עוד שהכל
בקיצור היאם הברכה בורה נפשות פוסקת הכוונה של שהכל

תשובה:

שלום וברכה

לדעת רוב הפוסקים אף שכוונתך להמשיך לשתות, ככל שבירכת בורא נפשות זה יצר הפסק ועליך לברך שוב שהכל, אמנם הגר"ע יוסף זצ"ל חולק בזה, והארכנו בענין זה כאן.