מסר דירה לשבת וטוען שנגנב כסף מהדירה

שאלה:

אדם נתן את דירתו לשבת לשכנים לצורך שינה עבור שמחה בביתם. השכנים מקבלי הדירה שיכנו בדירה זוג מכרים מבני המשפחה , לאחר השבת תובע בעל הדירה את הזוג כי היה לו סכום כסף מוסתר במחבוא ונעלם ממנו סך 2000ש"ח. בעל הדירה טוען שהוא בדק את המעטפות עם הכסף, בליל שישי טרם עזבו את הדירה והיה שם את הסכום הכולל של כספו במוצ"ש כשחזר ספר שוב ואז גילה שחסר מהם 2000ש"ח. לטענתו הזוג ששהה בדירה בשבת גנב את כספו. מנגד הזוג טוען לא היו דברים מעולם לא ידענו על קיום הכסף ולא גנבנו כלל וכלל. השכנים מקבלי הדירה נבוכים עד למאוד ….
מה הדין?

תשובה:

שלום וברכה,

השכנים שקיבלו את הדירה לא פשעו במה שמסרו את הדירה למכריהם, כיון שהם קיבלו את הדירה עבור המכרים ולא עבור עצמם. ולכן השכנים לא קשורים למשא ומתן. הנידון הוא רק מול בעל הדירה לזוג ששהו בדירה, אם בני הזוג טוענים שהם לא לקחו את הכסף, הרי זה טענת ברי ולא ניתן לחייב אותם.

אם הזוג השאירו את הדירה פתוחה ונכנסו אחרים וגנבו יש לדון האם נחשב לפשיעה או שמא אינם שומרים על הכסף. אולם מסתבר שלא נכנס גנב מבחוץ כי אם כן היה הגנב לוקח את כל המעטפה, ולכן אם הזוג טוען בוודאות שהם לא גנבו לא ניתן לחייב.

בהצלחה.