עירוב תבשילין אחרי הדלקת נרות יום טוב

שאלה:

האם אשה שמדליקה ערב שבת או יום טוב מוקדם יכולה להדליק לפני שהבעל עשה עירוב תבשילין ?

תשובה:

שלום וברכה

במידה וקיבלה עליה יום טוב העירוב תבשילין שנעשה על ידי הבעל כבר לא יועיל לה, אלא שהביאור הלכה בסי' תקכז ד"ה ספק חשיכה מסתפק מה גדר הדלקת נרות בערב יום טוב, אם זה נקרא כקבלת ציבור שאז אכן העירוב לא יועיל לה, או שהיא כקבלת יחיד כיון שכל אשה מדליקה בזמן אחר [בשונה מערב שבת] או אינה קבלה בכלל, ודן בזה לפי מנהג הנשים וכוונתם, ונראה מדבריו שהכל לפי הענין. לכן ודאי חובה לדאוג לכך שלא להכנס לספק זה, אלא יעשו את העירוב לפני הדלקת נרות, ואם מקדימים לבוקר זה הכי טוב, כך לא שוכחים.