הלכות רפואה

שאלה:

שלום רב
הרופא המליץ ע"מ לשפר ראיה מרחבית, ללכת במשך תקופה בעיניים מעט עצומות
אפשר לומר שבערך רואים ד' אמות
רציתי לשאול מכיון שלמרות שראוי ללכת ככה ע"פ היהדות להיות שח עיניים מ"מ לא נהוג לעשות כן
והאם מותר ללכת כן בשבת (לא ידוע לי שיש לזה תרופה של סממנים אבל אינני בטוח)
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בשבת הייתי נמנע מכך כי נראה לי שזה גורם צער ועומת נפש, בשבת צריך להיות נינוח ושמח.

אמנם אם הרציפות כאן חשובה ומשמעותית אין בזה איסור, וכפי שציינת.