מעשרות מכסף שניתן לכיסוי הוצאות סעודת ברית מילה

שאלה:

אברך עשה ברית לבנו (אותו אברך איכשהו גומר את החודש)
נתנו לו כספי צדקה לכסות את אירוע הברית האם צריך לתת מעשרות מהכסף שניתן לו?

תשובה:

שלום וברכה

במידה ובדרך כלל הוא חייב כספי מעשר ונוהג להקפיד על כך, אם לא מקפידים עליו שהכסף ילך דוקא להוצאות הברית, יתן מזה מעשר, וטוב יעשו הנותנים אם ישלמו ישירות לקייטרינג ויחסכו זאת ממנו.

כמו כן, אם לפי מנהגם ההורים משלמים את הברית או הסנדק, והוא רק שליח שלהם לבצע את זה, הוא אינו חייב מעשרות.

מזל טוב ורוב נחת.

מקורות:

ראה דרך אמונה מתנות עניים פרק ז ציון הלכה ס"ק סז.