לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

כשרות תבניות חד פעמיות

שאלה:

האם לכלי אלומניום חד פעמי בלא השגחה, מספיק נייר 'פרגמנט' כדי לבשל בו במקרוגל? האם הדרך היחידה להשתמש בו הוא ע"י הגעלתו.

תשובה:

לכתחלה ראוי להשתמש בתבניות עם כשרות, מכיון שלעיתים מורחים עליהם בתהליך הייצור חומרי הברקה המכילים שומנים מן החי.

אך כאשר זקוקים דוקא לתבנית שאין לה כשרות או שאין כלי אחר, ניתן לשטוף הכלים במים קרים וסבון ולשפשם היטב, ולאחר מכן להרתיח מים בכלי עד שיגלשו, ואז ניתן להשתמש בהם ללא חשש.

 יתכן שהחשש הזה כבר לא קיים היום, יש סבירות שכבר אין שימוש בחומרים כאלו בזמנינו ובודאי לא בחומרים הראויים למאכל, לכן מי שמיקל בזה אין למחות בידו, אבל נראה שמיש רוצה להחמיר על עצמו, יש לו על מה לסמוך…

מקורות:

כך הורה הגרי"ש אלישיב שליט"א מובא בספר הכשרות פרק א' הערה ס"ח.