צניעות

שאלה:

האם לפי הרב מרדכי אליהו מותר ללכת בלי גרבים ואם סנדלים שרואים את הרגליים עם לובשים חצאית 7/8 טפח מעל הקרסול/חצאית שמגיע עד הקרסול ?והאם זה לכתחילה או בדיעבד?אני אשכנזיה אם זה קשור

תשובה:

שלום רב,

אני לא חושב שהוא מתיר. אבל כדאי לברר אצל תלמידיו.

אין לזה קשר להיותך ספרדיה או אשכנזיה. אשכנזי יכול ללכת לפי פסקיו של רב ספרדי ולהיפך, כל עוד שזה לא קשור למחלוקת השו"ע והרמ"א שבזה ורק בזה האשכנזים קיבלו על עצמם את פסקיו של הרמ"א והספרדים את פסקיו של מרן השו"ע.