ימני שהניח תפילין של איטר יד

שאלה:

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול, היה בערך פעמיים שהייתי צריך תפילין של מישהו אחר כי שלי לא היו איתי והם היו נראים לי קצת מוזר כי הרצועה במקום ההפוך אבל חשבתי פשוט שככה חלק נוהגים, ורק אחר כך גיליתי שזה תפילין של איטר יד אבל הנחתי אותן על יד שמאל (אני כמעט בטוח שזה של איטר יד), האם קיימתי מצוות תפילין?

תשובה:

שלום וברכה

קיימת מצות תפילין ומקום הרצועה אינו מעכב. יצויין שהנושא אינו דוקא איטר יד, אלא שיש מחלוקת הפוסקים וחילוקי מנהגים בין בני אשכנז לבני ספרד לגבי מקום הקשר של יד ואופן הכריכות, כאשר אצל בני אשכנז הרצועה יוצאת לימין, מהצד של הקשר, ולשם כורכים, ומנהג ספרד הוא שהרצועה יוצא מהמעברתא בצד השני ובעצם ההידוק של הקשר מחבר את היו"ד לבית. כמובן לכתחילה יש להקפיד שהכל יהיה לפי המנהג והצורה, ובכלל טוב שתמיד יהיו לך התפילין שלך איתך שאתה יודע את הידורם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כמובן, אחת התקלות הגדולות שלוקחים מאדם שהראש שלו גדול יותר ואז התפילין של ראש יורדים למצח או הקשר יורד לעורף.