שבר שמשה של הרכב כדי לחלץ את הילד מהרכב

שאלה:

שלום וברכה,
אדם שעבר ליד רכב, וראשון סגור ובתוכו ככה"נ נשכח ילד, ל"ע. אדם זה ניפץ את השמשה וחילץ את הילד.
האם לאחר המעשה, יש אפשרות הלכתית שהבעלים של הרכב יתבע פיצויים על הנזק לרכב מהאדם המחלץ?
אשמח לנימוק המענה.
שבוע טוב ומבורך!

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שנעל רכב על ילד קטן, יש סכנה לילד הקטן, ולכן אם הגיע אחר ושבר את הרכב לא ניתן לתבוע את אותו אחד ששבר את החלון כדי להציל את הילד, כיון שאותו אחד שנעל הוא סיכן את הילד ואין לו זכות תביעה. השאלה שייכת במקרה שאדם הציל ילד בסכנה על ידי ממון של אדם שלישי, אבל כאן הרכב סיכן את הילד ומורת לפרוץ את הרכב כדי להציל את הילד.

בהצלחה.