בין הלקוח לפועל.

שאלה:

ערב טוב כבוד הרב. הוזמנתי לצבוע בית חיצוני ולעשות תיקונים. עשיתי תיקונים . ירד גשם הרס חלק מהעבודה. תיקנתי כבר עד כמה שאפשר וצבעתי כמובן לא יצא 100 אחוז. הוא חשב על המחיר שסגרנו אני יעשה לו מבחוץ עבודה של בית פנים. בסוף נתן לי פחות כסף כי אמר סגרתי אתו בפחות ממה שביקשתי. הסתכלתי אחר כך על הדף וראיתי שהוא טעה. לא התעקשתי כי חשבתי אולי מהשם הסתדר שהוא נתן פחות כי אולי לא נעשה על ידי משהוא שהייתי אמור לעשות ולא עשיתי. איך לעמוד את הדברים בצורה נכונה?

בצירוף לזה אני מוסיף שהוא היה מאוד מעוניין שאעשה לו את העבודה כי בפועל לא הלך לו בעבודה הזאת אם אף אחד על פי דבריו. באתי כמה פעמים לחתוך אתו בעמצע כי רדף אחריי בפרטים ו אך כל פעם ביקש שאני אמשיך.

תשובה:

שלום וברכה,

אתה יכול לומר לו שלפי המוסכם בחוזה הוא צריך לשלם יותר. אם יהיו ללו טענות שהעבודה לא נעשתה כמו שצריך, אם מדובר בסכום קטן, עדיף שתסיים איתו ולא תיכנס לויכוחים.

בהצלחה.