גומיה בין השיניים – חציצה

שאלה:

אשה שעוברת יישור שיניים והאורטודנטית תקעה בין שני שיניים גומיה שאינה חלק מהקוביות, לצורך הרחבת מקום בין השיניים, והגומיה עומדת להשאר עד הביקור הבא בעוד חודש, האם היא חציצה?

תשובה:

שלום וברכה

נראה שזה חוצץ, גם לגבי הפלטה נדחקו רבות להתיר, אף שהיא קבועה זמן רב, ראה כאן, והקלו בזה בשעת הדחק רק בגלל שלא ניתן להוציא ולהחזיר, אבל לגבי הגומיה הזו שמן הסתם במעט טורח ניתן להוציאה ולהחזירה, נראה בעיני שאין להקל.

שבת שלום.