הגעלת כלים

שאלה:

שלום לרב
רציתי לשאול לגבי בלנדר מוט שאולי בעבר טחנתי בו מרק עם בצל או אפילו פלפל חריף, בכלי ראשון וכנראה שזה היה בסיר בשרי,
ואני רוצה להכשיר אותו שיהיה מותר לאכול את מה שהוא טוחן עם מאכלי חלב לספרדים ולאשכנזים
והבנתי שצריך להרתיח מים עם סבון ולהכניס אותו למים השאלה שלי האם צריך שיהיה מים כפול שישים מהבלנדר כדי? וכן אם אפשר באותם המים (כשאין בסיר פי שישים) להגעיל עוד כלים אחר כך או שצריך לשפוך אותם?

וכן מה הדין של סיר פרווה שהשתמשו בו ברותח ובחריף בכלי בשרי בן יומו (האוכל עצמו פרווה) לדוגמא כף, האם הסיר צריך הגעלה כדי שיהיה מותר לאכול את מה שמבשלים בו עם מאכלי חלב? ומה הדין בספק אם הכלי הוא בן יומו?

תשובה:

שלום וברכה

כדי שלא יהיה צורך בפי שישים ובסבון, לוקחים סיר שאינו בן יומו, והכלים שצריך להגעיל יהיו גם הם לא בני יומם, ואז ממלאים את הסיר מים ומעמידים על הגז, וכשהוא מבעבע היטב, מכניסים לתוכו את הכלים להכשרה שיוגעלו בכל פינה שלהם, ואחר כך רוחצים אותם במי ברז. וכך הכל כשר ובסדר גמור.

בהצלחה