טבילת מנגל פחמים

שאלה:

בס"ד
שלום רב
1. פחמים למנגל לא צריכים בכלל כשרות?
2. ברשותי מנגל הבנוי ממעין"תבנית מתכת עמוקה" שזה שמים את הפחמים, ורשת ברזל מעל. אני בכל מקרה אלך לטבול את הרשת כדי שאוכל להניח עליה את הבשר, יש עניין לקחת גם את התבנית העמוקה למקווה או שאין בכך עניין בכלל ולא צריך?
3. קרש חיתוך פלסטיק, ידוע שיש הטובלים ללא ברכה. אך מותר מעיקר הדין להשתמש ללא טבילה בכלל?
4. רשת המנגל עליה מניחים את הבשר צריך לברך עליה לפני הטבילה?
תודה רבה מראש!

תשובה:

1. אין צורך בכשרות לפחמים.

2. אין צורך לטבול את המתקן כולו.

3. אפשר להשתמש ללא טבילה.

4. טילת הרשת ללא ברכה כיון שאינה מכלי הסעודה.

בהצלחה