הראה לחבר דירה כדי להתייעץ ולא בשביל לתווך

שאלה:

חבר שלי שעושה עסקאות פה ושם הראה לי דירה שהוא מצא למכירה אבל הבהיר לי שהוא רוצה לקנות אותו לבדו, אבל זה התעכב בגלל בעיות משפטיות ברישום הנכס
ביקשתי ממנו למכור את הדירה ללקוח שלי והוא לא הסכים
עבר תקופה מאוד ארוכה ובעל הדירה מפרסם בעצמו את הנכס,
האם עלי לשלם לההוא שהראה לי את הדירה, הגם שהוא הראה לי זאת בתור חבר ולא לשם עסקה, וכעת הוא ירד מזה והראיה שבעל הבית מפרסמו בעצמו ללא תיווך?
תודה על המענה

תשובה:

שלום וברכה,

החבר שהראה לך את הדירה לא הראה בשבילך אלא כדי להתייעץ איתך אם לקנות את הדירה, ואין זה תיווך עסקה כיון שלא התכווך לתווך לך עסקה ולא חייבים לשלם לו דמי תיווך. ובפרט שאם אתה לא הקונה אלא אתה רוצה את הדירה ללקוח שלך, שבזה הוא כלל לא הראה ללקוח ולא חיבר בין הקונה למור שודאי אינו מתווך.

בהצלחה.