שימוש פרטי בציוד אירגוני שעובר לגריטה

שאלה:

שלום,

אני עובד כטכנאי מחשבים בבית ספר שפועל תחת אירגון-עמותה שמרכזת את רכישת הציוד ולכאורה גם ציוד שקיבלו מטעם משרד החינוך או המועצה המקומית תחת סמכותה.

בסמכותי להשבית ציוד כגון מחשב נייד או חלקי מחשב שלא ניתן להשמישם במסגרת האמצעים שברשותי (ללא סיוע של מעבדה חיצונית או רכישת חלפים לשם השמשתם)

עלי לדווח למח' המיחשוב שהציוד מושבת והם מוחקים הציוד לעניין רישינות תוכנה וכמובן מחיקה מן המלאי ושליחת הציוד לגריטה.

שאלתי את העובד במחלקת המיחשוב האירגונית עימו אני בקשר, האם ניתן לקחת לעצמי ציוד שהולך לגריטה לאחר שעשיתי כל מאמץ להשמישו – ונאמר לי שמבחינה משפטית זה עניין בעייתי והדבר לא ניתן.

מה הסיבה המשפטית איני יודע המדוייקת – אבל עלתה האפשרות שזה מצד הספקיות שמוכרות תחת חוזה בכמויות גדולות ובמחיר מאוד זול בתנאי שהציוד לא ימסר לאירגון אחר או לאדם פרטי.

אודה למענה אם מבחינה הלכתית מצד דיני אדם, דיני שמים ודינא דמלכותא וקיום חוזים האם הדבר אסור או מותר.

תשובה:

שלום וברכה,

אם עשית מאמץ לתקן את הציוד ולא הצלחת, והמוצרים אמורים להיזרק, מותר לך לקחת את המוצרים, והרי הם כהפקר שמותר לך לזכות בהם. העובדה שהחברה לא מאפשרת זה רק כדי שלא להסתבך מבחינה משפטית, אבל מצד ההלכה אם המוצר יצא מכדי שימוש מותר לך לקחת.

בהצלחה.