כסף שנמצא ברכב שכור

שאלה:

האם רכב ציבורי סיטי קאר נחשב רשות הרבים
מצאתי בעת שימוש שטר 100 שקל מה הדין?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

כסף שנמצא ברכב שכור, ברוב המקרים הכסף שייך למוצא.

אם הכסף נמצא בשאר המושבים, א"כ יתכן ונפל מאחד הנוסעים ולא מהנהג – השוכר, ולכן מותר לקחת את הכסף. גם אם אם נימצא ליד המושב של הנהג, אם נמצא במקום מוחבא שניתן לומר שהיה משוכרים קודמים ולא מהשוכר האחרון, מותר למוצא לקחת את הכסף. ורק אם נמצא הכסף במקום שברור שנפל מהנהג, וגם יש סבירות שזה מהנהג האחרון ולא מנהגים קודמים [כגון שהכסף נמצא במקום גלוי], חייב המוצא לברר מי הנהג האחרון ולהשיב לו את הכסף.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. לא אומרים כאן שהמקום מחבוא (תא כפפות, צידי הדלת, המראה וכו') הוא סימן ואולי לפי זה יצטרך להשיב את הכסף בכל מקרה? ראיתי באתר תשובה שמשהו שנשכח על ספסל צריך להחזיר מפני שהספסל הוא מקום והיינו סימן.

  2. אם הכסף הונח ולא נפל המקום נחשב סימן, אבל צריך שיהיה במקום שלא כולם מניחים כסף, כי אם הדרך להניח שם כסף המקום לא נחשב סימן.

  3. רואים אם הכסף הונח או שנמצא דרך נפילה. אם הכסף נמצא במדף הרי זה הונח ואם הוא על הרצפה או על המושב הרי זה דרך נפילה.