לשלם על משקה שפתחתי בסופר

שאלה:

שלום וברכה,
במיוחד אספתי מהמדף ברמי לוי משקה שהאפליקציה הראתה לי שאקבל עליו הנחה בקופה (10 שקלים במקום 16). שתיתי ממנו מעט עד התשלום. התור היה ארוך מאוד. שהגעתי לקופה אמרה לי האחראית שלא ניתן לנצל את ההטבה בקופות שבו אתה עושה צק אוט עצמי (באג טכנולוגי) (תוך שהיא מציינת אתה צודק זה לא הגיוני שזה כך). הייתי כל כך עצבני שאמרתי לה שאני משאיר את כל ההטבות שאספתי באפליקציה לצד הקופה ולא משלם עליהם כולל המשקה. בצאתי מהסופר לאחר שנרגעתי התלבטתי האם הדין עמדי וזה חלק מהפסד שהסופר לוקח על עצמו כבלאי כללי (כמו דברים שנופלים על הרצפה בסופר ונשברים) או עלי לחזור ולשלם שכן לא הפסדתי את הסופר אלא את חברת המשקאות או שגם הם לוקחים בחשבון בלאי מסוים והמקרה שלי נלקח בחשבון?

אודה לתשובה
תודה!

תשובה:

שלום וברכה,

אתה חייב לשלם על המשקה שפתחת ושתית. עליך לפנות לקופה ראשית ולספר להם מה אירע וכמה אתה אמור לשלם – אם לשלם מחיר מבצע או מחיר מלא. אין שום צד שאתה לא חייב לשלם, העובדה שהסופר או חברת משקאות סופגות גנבות או נזקים קטנים לא מתיר לך לגנוב או להזיק. ולכן אתה צריך לשלם בפעם הבאה שתערוך קניות בסופר.

בהצלחה.