חרדים בבתי כנסת

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
מחילה על השאלה אבל זה משהו שמאוד מעיק לי, אני הולך לכמה בתי כנסת בעיר להתפלל בשנתיים האחרונות באופן קבוע ואני מרגיש שהחרדים בכל בית כנסת מסתכלים עליי כאילו נחתתי מהירח, הם מדברים רק בינם לבין עצמם והם נראים כועסים אני לא כל כך מצליח להסתדר עם הסגנון הזה ואני מרגיש שאפילו שאני רוצה לפתוח איזה ספר כל העיניים נעוצות בי בצורה הזויה למה זה ככה למה אנשים שלכאורה אמורים ליצג את התורה כל כך אנשים סגורים ועצובים?

תשובה:

ידידי היקר, אני בטוח שהתחושה הזו היא ממש ממש ממש משהו שנמצא בתוך עצמך… אף אחד לא מסתכל, וכולם שמחים ומתוקים [או לפחות רובם, כמו כל קהילה], והכל שמח ומאיר. אתה פשוט מרגיש טיפה שונה כנראה בגלל קוד לבוש וכדומה, וזה הכניס לך טעות שכזו…

הכל מצויין. בהצלחה רבה.