לימוד מסכת עם חזרות

שאלה:

שלום לכבוד הרב, אני לומד במסכת מסוימת כל דף 4 פעמים ורק אח"כ אני מתקדם לדף הבא, האם כשאני אסיים את המסכת בעז"ה זה נחשב לימוד המסכת 4 פעמים או פעם אחת? ולגבי סיום מסכת האם מותר לעשות סיום יותר מפעם אחת? תודה רבה

תשובה:

כל רגע שאדם לומד מקבל עליו שכר גדול עד אין קץ, אבל לעשות ארבעה סיומי מסכת כמובן אין טעם, זה לימוד מצויין עם חזרות המצדיק שמחה גדולה בעזרת ה'.

תמשיך להצליח!