הכנסת כלים למדיח בשבת

שאלה:

ראיתי באתר שמותר להכניס כלים למדיח בשבת ואין זה נחשב הכנה, אולם נראה שאסור לשטוף את הכלים לפני הכנסתם למדיח אלא אם כן האוכל ממש יתייבש עד אז וכו', ואם כן לכ' זו לא עצה פרקטית לשים כלים במדיח בכלל כי במוצ"ש צריך להוציא את כל הכלים ולשטוף אותם, או שלא הבנתי נכון?

תשובה:

יתכן שזה אכן לא תמיד נוח פרקטית, על כל פנים אלו כללי הדין וכפי שכתבתים כאן.

ברכה והצלחה.