מוקצה – פתיחת דלת תנור כבוי בשבת

שאלה:

שלום,
1. האם מותר לפתוח דלת של תנור אפייה כבוי, שאינו דולק כמובן, בשבת?
וכן דלת של מייבש כביסה שנמצאים שם בגדים יבשים, ורוצים לקחת משם בגד, המייבש מתפקד לעיתים כמאכסן בגדים יבשים לפני שמוצאים לקיפול לארון בגדים, וכן לדלת זו יש שימוש היתר כגון להוציא את הכביסה שהתייבשה לפני שבת
בעצם שני המכשירים הללו הם מכשירים חשמליים שאין להם שימושי היתר, ונחשבים ככלי שמלאכו לאיסור, כיוון שמלאכת הייבוש אסורה בשבת וכן הדין לגבי התנור אפייה כיוון שעיקר שימושו לאפייה. והדין הוא שכלי שמלאכתו לאיסור מותר לטלטלו לצורך גופו ומקומו

תשובה:

נכון מאוד ולכן פעולה זו של פתיחה בשעה שהמכשיר כבוי – מותרת בשבת.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הרב מתכוון שמותר גם לגבי דלת של תנור אפייה וגם דלת של מייבש כביסה?
    מה לגבי דלת של מכונת כביסה? כי שם אין את ההיתר של שימוש מותר כגון בתנור שמאכסנים שם מאפים או במייבש שמאכסנים שם בגדים יבשים

  2. כשאין מלאכת היתר לא ברור שמותר לצורך גופו ולמה התרתם דלת התנור? אגב המיעבש אצלי מראה אור אדום כשפותחים את דלת המייבש

  3. אנשים רגילים להשאיר את המאכלים בתוך התנור, לשמירת חום או טריות וכדומה, ולכן מסתבר שלא נחשב כדבר שאין לו מלאכת היתר.
    אם יש נורה שנדלקת וכדומה זה כמובן שונה.