קטניות מחנות שלא עשו ‏מכירת חמץ

שאלה:

‏אם חנות לא מכר את חמץ שלו יש לו השגחות טובות למוצרים שכשר לפסח ‏אפשר לאכול בלי חשש אבל ‏אם כתוב לאוכל קיטניות ואני מחזיק שזה חמץ אז הם הדין הוא חמץ ‏בשבילי ‏בגלל שזה חומרה ולא באמת חמץ אז זה בסדר?

תשובה:

קטניות הם לא חמץ! אין כזה דבר אני מחזיק שהם חמץ… יש רק מנהג כדי שלא יבוא להחליף בדגן או מחשש רחוק של תערובת דגן, שלא לאכול בפסח, אבל אחרי פסח אפשר לאכול גם ללא מכירה.

קיץ בריא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הרב אם אני לא טועה, הגר"א דייק מהתוספות בפסחים דף (מ:) ד"ה רבא מחו ליה קידרא בחסיסי, ש"דאין דרכם לבא לידי חימוץ כל כך" – כל כך לא, אבל קצת כן, אז זה חמץ מדרבנן.
    יכול להיות שעל זה הוא דיבר, לא?
    בכל אופן, בוודאי שההלכה כמו שהרב אמר.