כלים חד פעמיים ללא נטילה

שאלה:

שלום,
לאחר נגיעה בגב (שהבנתי נחשב למקום מכוסה) סידרתי ערימת כלי סכו"ם חד פעמיים מפלסטיק ולא נטלתי לפני כן ידיים (וגם לא שטפתי אותן). האם יש בעיה להשתמש בכלים ללא שטיפה? (מדובר בכמות גדולה מאוד של כלים, וכאמור מדובר בכלים חד פעמיים כך שבדרך רגילה וללא צורך לא הייתי שוטפת אותם)
תודה וקיץ בריא

תשובה:

אין כל בעיה. מגע במקומות מכוסים הוא פגם בנקיות ולכן יש ליטול ידים לפני שאומרים דברים שבקדושה, אבל אין לזה קשר עם מגע בכלים, זה בכלל לא קשור לנושא של רוח רעה.

שבת שלום.