רחיצת כלים בכיור חמץ – האם הכלים הפכו להיות חמץ?

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

בבית, במהלך השנה, אנחנו שוטפים את הכלים החלביים בחדר אמבטיה (והכלים הבשריים במטבח).
אבל הכיור של חדר האמבטיה הוא של חרס, וכידוע אי אפשר להכשיר כלים או כיורים העשויים בחרס, בפרט לפסח.
וגם, אנחנו רגילים להשתמש בשקיות רשת כדי להחליף את הספוגים, כדי שנוכל לשטוף את הכלים בשבת, בלי חשש מלאכת סחיטה.

אחרי החגים של פסח, רציתי לשטוף את הכלים החלביים של פסח בחדר אמבטיה תוך שימוש אותו הכיור של חרס.
הבעיה שלי היא שהשתמשתי בשקית רשת של חמץ, וגם שטפתי את הכלים החלביים של פסח במים חמים.
אבל זה לא בטוח שיש פירורים או עקבות של חמץ בתוך השקית רשת הזאת, וגם לא כל כך סביר שהיו עדיין עקבות של חמץ בכיור הזה.
וגם אני לא יודע אם המים שהשתמשתי נקראים "חמים" על פי ההלכה, כי זה לא היה כל כך חם.

האם הכלים הפכו להיות חמץ?
האם צריך להכשירם לחג הפסח הבא?

תודה מראש.
תיזכו לשנים רבות.

תשובה:

שלום וברכה

כיון שזה רק ספק חם, וגם אם היה חם לא ברור שיש בליעות חמץ בכיור, והכל גם אינו בן יומו, יש להניח שאין צורך להכשיר את הכלים, אבל להבא כמובן וכמובן שאין לעשות זאת.

שבת שלום.