נזק בחנות

שאלה:

שלום: בזמן קנייה בחנות מכולת, נפלו מידי מספר מוצרי חלב ונגרם נזק. האם עלי לשלם? ידוע כי חנויות מכולת מחזירים מוצרי חלב כאלו לתנובה.

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שהפיל מצרים וניזוקו דינו כמזיק בידיים שחייב לשלם גם אם הזיק בשוגג. העובדה שתנובה מקבלים לא פוטרת אותו מתשלום, יתכן והם סופגים את ההפסדים אבל זה לא ראיה שהם מסכימים לכך שאנשים לא ישלמו על נזק שהם עשו, ולכן אם לא ידוע לך בבירור שהם מוחלים על כך, חייבים לשלם.

בהצלחה.